Risotto med potatis & persilja

 
 
Ingredienser:
4 msk olivolja alternativ rapsolja
1 gul lök
200 g Arborioris
400 g skalad potatis(väg dem när du skalat dem)
4 körsbärstomater i klyftor
1 morot
1 liter grönsaksbuljong
Salt, vitpeppar, svartpeppar
En näve färs persilja hackad
 
4 portioner
 
 
Gör såhär:
1. Hacka löken, tomaterna, moroten och potatisen i fina små bitar.
2. Fräs löken i någon minut och tillsätt sedan potatis, morot och tomater.
3. Tillsätt riset och salta och peppra.
4. Rör om och tillsätt 0,5 liter buljong.
5. Efter ca 10 minuter kan du hälla i resten av buljongen.
6. Låt koka under omrörning i ca 10-15 till.
 
Innan risotton skall serveras så låt den svalna lite(under omrörning) och tillsätt persiljan. Passar utmärkt att pressa några droppar citron över och toppa med lite flingsalt & ruccola. Potatisen i risotton gör att det blir superkrämigt utan ost.