Grönsaksgryta deluxe

 
Ingredienser:
3 potatisar
1 halv röd paprika
500g krossade tomater
2 st vitlöksklyftor
1 gul lök
1 morot
1 förpackning med kidneybönor
1 dl fryst spenat
Salt, vitpeppar, spiskummin och rosmarin
 
2 portioner
 
 
Gör såhär:
1. Hacka potatis, paprika, morot och lök.
2. Häll i de krossade tomaterna i en kastrull och koka på ganska låg värme tillsammans med de hackade grönsakerna.
3. Pressa i vitlöksklyftorna och krydda efter smak.
4. Efter att ha kokat i 10 minuter kan du blanda ner den frysta spenaten.
5. Låt koka i ungefär 5 minuter till och häll ner kidneybönorna(det sista du gör).
7. Provsmaka, det skal vara al dente och inte för mosigt. Ha koll på tuggmotståndet genom att provsmaka nån gång under tiden det kokar.
 
Enkel och smakrik gryta. Brukar äta det tillsammans med sojakorv eller vegobullar. Annars funkar det utmärkt att äta det som det är toppat med nötter och ruccola.